Fra Jim Solem. Publisert 14/8-2008

Femundsmarka 2008


16. - 22. Juni

Vi kom inn til Haugen med båten mandag formiddag og satte kursen mot Øvre Roasten over fjellet. Første etappe opp var tung, men da motbakkene var unnagjort var det verdt slitet. Knallvær hele veien over og vi fikk prøvd fiskelykka uten nevneverdig hell. Campen ble satt ved Roastbuene der vi skulle være hele turen.
Fisket masse, men virket som om fisken var treig i oppfattelsen. Fikk da noen pene fisker gjennom uka. Været var også en gåte hele uka! Alt fra vindstille og varmt til vind med stormkast, regn og tilogmed en real haglbyge. Klinkekuler nesten.
Fredag bar det over fjellet igjen og vi fikk virkelig et bevis på hvor fort været kan snu. Tenkte faktisk 'grav deg ned i tide' et par ganger husker jeg. Kom oss over ganske kjapt allikevel og fikk opp teltene våres ved Haugen. Båten hjem lørdag 10.15 var planen. Tømte 'barskapet' og fikk besøk av 3 staute karer med en ørret på 2kg i baggasjen. Utvekslet skrøner i lystig lag og jeg er veldig glad vi kom oss opp til båten på lørdag. flaks. Store barskap i marka gitt..

Jim Solem


- Fred Andre i dyp konsentrasjon. Endelig fremme ved Roasten og vi var alle ivrige etter å få ut et marksnøre.- Meg i Øvre Røa. Flott elv med mange spennende kulper. Dårlig med fangst i dag dessverre.- Tok meg en tur alene ned til Nedre Roasten og ved båthuset bet disse på. Deilig belønning for en lang masj.- En og annen stekefisk ble det. Måtte mange kast til men.- Så ferskt man kan få det.- Været snudde hele tiden og ga oss mange fine motiver.- Regnet rundt oss hele tiden, men vi var heldige og slapp de fleste skurene.- Solnedgang over Roasten.- Hadde med meg andebryst til gutta og meg. Stekt på glør i folie, med urter, krydder og deilig smør. Finfin turmat.- Jan Thore, meg, Fred Andre og Ole Gunnar.- Mye ender der oppe. Noen fikk jeg veldig nære en dag. Litt kontrast til middagen vi akkurat hadde spist.- Fikk en kjempepen ørret ved den første hytta i Øvre Røa. Satte meg fast i sivet så måtte ut å vasse litt. Overraskende deilig temperatur i elva.- Meg med dagens fangst.- Ole, Dole og Doffen. Bodde rett ved campen vår.- Vår trofaste bålpinne.- Noen vi møtte ved Haugen. Storeslem med en pen ørret på 2kg.- Vårt første insektsmøte på turen. En fluefiskers våte drøm.- Petter edderkopp.- Mye vann i bekkene. Glad jeg slapp mange av de med 25kg på ryggen.- Tok en pen en ved utløpet til Røa.- Snapshot. Fanget en robåt i solnedgangen i år.- Himmelen ga en fotogal fisker mange flotte motiver.- Solnedgang siste kvelden ved Roasten.- Ingen dårlig imitasjon vil nå jeg si.- Meg pakket og klar for turen over fjellet. ikke så tungt som det ser ut som.


Villmarkshilsen,
JimMail til Jim Solem Ingen Hjemmeside

Tilbake Neste